contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mai Putine Grasimi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Una dintre regulile nutritiei sanatoase este reducerea grasimilor din farfurie. Nu ca acestea sunt toate daunatoare, doar unele, insa, stiti si voi, prea mult strica. Asa ca, daca vreti sa traiti cat mai mult mancati mai putine grasimi. Iata cateva metode eficiente.

1. Proteine de calitate

Ati auzit probabil de aceasta expresie: proteine de calitate. Ea desemneaza carnea sau lactatele ori leguminoasele care nu…au grasimi multe. Carnea de pui, curcan, vita, peste sunt alegeri pe cinste. Nu au multe grasimi, si nu grasimile acelea, regasite si in porc. Insa, inainte de a le gati (la cuptor, gratar sau la aburi) eliminati din grasimea vizila, caci astfel reduceti mult din calorii. Aceeasi regula se aplica si in cazul unei fripturi de porc. Alegeti muschi, adica carne cu putine grasimi, iar grasimea vizila o eliminati folosindu-va de un cutit bine ascutit.

2. Dressinguri sanatoase

O sursa de grasimi o reprezinta si sosurile. Stiu sunt delicioase dar si grase. Evitati sa mai cumparati sosuri din comert, oricum au multe chimicale. Renuntati la maioneza(are grasimi) si folositi condimente, ierburi proaspete si uleiuri sanatoase (ulei de masline) pentru a crea un sos gustos si sanatos. De exemplu, o salata delicioasa nu este musai sa aiba multe linguri cu sos gras, este de-ajuns cateva lingurite cu suc de lamaie si ulei de masline.

3. Gratar, cuptor, gatire la aburi

Daca vreti sa investiti in sanatatea voastra, achizitionati-va un dispozitiv de fierbere la aburi. Legumele nu isi pierd din vitamine si minerale, daca sunt mai apoi trecute printr-un jet de apa rece isi pastreaza consistenta crocanta, carnea este mai putin grasa daca este gatita astfel. Asa ca, daca optati pentru mancaruri la cuptor, gratar sau la aburi sunteti castigati. Mancati sanatos, economisiti calorii, calorii ce se gasesc din plin in fripturi grase, gatite prin prajire.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com