contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De fiecare data cand prepar aceasta reteta imi aduc aminte de bunicul aplecat peste ciaun invartin la mamaliga "pana nu se mai ia de facalet" spunea el, si bunica decojind ouale, cu grija sa nu se rupa ca doar erau moi.

   - 2 oua 
   - 750 ml apa si malai pt mamaliga
   - 200 g branza telemea 
   - un cub unt (cam o lingurita)
   - sare si piper
   - o lingura otet

Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.

Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa clocoteasca spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati la foc potrivit cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.

Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acoperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.



POFTA BUNA!!!