contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare Cu Carne De Oaie, Cartofi, Usturoi Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Adica un fel pe care il gasiti foarte des la turci, mai ales in localurile lor, in cele turistice mai rar, dar la impinge tava musai are. Si mare mi-a fost bucuria cand am gasit si reteta pe cevabun.

Nu am avut berbecut ci oaie, ceafa cu os si rasol, in rest am respectat ingredientele (nu si pasii ca era sa uit ba una, ba alta): ulei de masline, cartofi, usturoi, zeama de lamaie, menta, oregano, ardei iute uscat, foi de dafin.

Am perpelit carnea intr-o cantitate generoasa de ulei de masline, am adaugat usturoiul, am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba. Eu am facut totul la kukta, nu la ceaun, e cald rau si oaia, oaie, nu berbecut, incapatanata, dupa o ora era tot beton asa ca am pus si condimentele si am mai lasat o ora pe foc.

Cand in sfarsit s-a hotarat sa se dea jos de pe os, am pus zeama de lamaie si cartofii si am lasat in pace pana si acestia au fost gata. Sare si piper am pus odata cu cartofii.

Si alaturi, musai, ardei iuti si iutica uscata, sa fie ca la ei.

Nu va zgarciti cu zeama, este nemaipomenita.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com