contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Mazare Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ciupercile sunt excelente surse de proteine vegetale. Disponibile in diverse sortimente, ciupercile inlocuiesc, cu brio, carnea, si pot fi gatite in diverse moduri: pe gratar, ca si garnitura la o friptura, in salata, supe, supe creme, in sosuri, rulouri, pacinte etc. Dar, pe langa aroma si usurinta cu care pot fi gatite, ciupercile sunt si foarte bogate in nutrienti. Contin antioxidanti importanti ce previn actiunea radicalilor liberi, raspunzatori pentru aparitia celulelor canceroase si, respectiv, a tesuturilor tumorale. Antioxidantii reusesc sa respinga radicalii liberi, sa inhibe dezvoltarea tesuturilor tumorale si chiar sa distruga celulele canceroase, celulele considerate nemuritoare, pentru ca au viata lunga.

Ciupercile sunt astfel o sursa excelenta de nutrienti. O reteta delicioasa, rapida si saraca in calorii este mancarea de mazare cu ciuperci. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 1 kilogram de mazare, jumatate de kilogram de ciuperci champignon, sare, piper negru boabe, un litru de suc de rosii gatit in casa, putin ulei de masline, 2 frunze de dafin si 2 cepe mici, uscate, galbene.

Mod de preparare

Ceapa se spala, se curata de foi si se taie julien. Se inabuse.Se foloseste foarte putin ulei.

Mancare de mazare cu ciuperci

Mancarea de mazare cu ciuperci este o reteta de post, fara prea multe grasimi.

Se adauga apoi ciupercile (taiate felii), sucul de rosii si uleiul ramas (putin cat sa ii confera gust si sa nu fie fada). Se tine pe foc circa 30 de minute. Se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin (2 foi de dafin). Mancarea va sta la foc mediu.

Ingredientele sunt pentru circa 6 portii. In plus, mancarea aceasta nu este costisitoare si poate fi gatita in multe zile din post.

Pofta buna!