contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Mazare,mozzarella Si Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta asta este inspirata dintr-o reteta a Adrianei.In varianta originala este cu prosciutto cotto.Eu am adaptat-o pentru pui.


INGREDIENTE:
-1 piept mare de pui
-3-4 felii de afumatura (nu e obligatoriu,dar aroma de fum o face mai savuroasa)
-2 cepe
-1 kg mazare
-2 legaturi marar
-150 g mozzarella
-100 ml vin alb
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:
Se taie pieptul de pui cuburi, afumatura, daca folositi,  fasiute si se toaca ceapa.
Eu am fiert mazarea intr-un vas cu presiune,5 minute, ca sa scurtez timpul de preparare

Se caleste ceapa si carnea,cand s-a rumenit carnea adaugam cimbru,piper si stingem totul cu vinul.Lasam pana se evapora alcoolul din vin,apoi adaugam mazarea care poate fi fiarta impreuna cu carnea (caz in care mai adaugam o cescuta de apa ) daca nu o fierbeti in prealabil la presiune,cum am procedat eu.

Amestecam mai dam un clocot,gustam de sare,piper,inchidem focul si adaugam mozzarella taiata cubulete si mararul tocat.Punem capacul peste cratita si o lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Dupa care, pofta buna !



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com