contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Mei Cu Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Millet and quinoa with wild leeks

Sau cum saturi un copil flamand si ii asiguri in plus aportul necesar de proteine, fier, calciu si vitamina C. O variatiune delicioasa pe tema clasicului pilaf, mizand de aceasta data pe mei si quinoa, niste plante-minune in dieta vegetariana (ideal si in cea omnivora). Mancarica a fost mancata pe nerasuflate de catre Anais, care s-a declarat incantata peste masura de ideea mamei pentru pranz. Iar mama s-a felicitat pentru inspiratia de moment ; )

Millet and quinoa with wild leeks

Mancare de mei cu leurda

  • 1 ceapa mica
  • 2 ling ulei
  • 1 cana mei
  • 2 cani apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 legatura mica de leurda
  • 1 ling zeama de lamaie
  • optional 2 ling quinoa fiarta
  1. Ceapa se curata si se taie marunt. Se inabusa in ulei si putina apa si se lasa sa fiarba pana devine transparenta.
  2. Meiul se spala, se scurge si se adauga peste ceapa impreuna cu cele doua cani de apa si sarea. Se fierbe 10 minute sau pana cand acesta e fiert.
  3. La urma se adauga leurda si quinoa fiarta, se lasa sa dea 3-4 clocote si se inchide focul.
  4. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Se serveste ca atare sau alaturi de chiftelute, droburi ori salate. Este delicios!