contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Varza Acra Cu Carne De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...pentru ca am primit cateva capatani de varza murata (stiu, rusine mie ca nu le-am pus eu cu mainile mele :P) ...si pentru ca aveam si niste coaste de porc uitate prin congelator, m-am gandit ca n-ar fi rau sa incerc sa le diversific putin meniul baietilor mei :)) ...asa ca, iata, ma prezint in fata voastra cu un "blid" de varza la cuptor (mai ales ca m-am plictisit de, intr-adevar, gustoasele dar parca vesnicele costite la cuptor)
Reteta e preluata din cartea Silviei Jurcovan "Carte de bucate pentru tinerele gospodine", editia din '75 (zdrentuita :P) a mamei...
Marturisesc, tot cu rusine, ca n-am prea rasfoit-o pana acum, si-mi pare rau caci este absolut minunata...dar promit sa ii acord mai multa atentie de-acum incolo ;)
Ingrediente:
- 1/2 kg. carne de porc, costite, etc.
- 1 ceapa mare
- 1 varza acra mijlocie (1 kg.)
- 1 foaie de dafin
- 1 varf de cutit piper, boia, cimbru, marar
- ulei
Am sa incep cu o mica dar importanta observatie a autoarei, si anume: pentru aceasta mancare carnea trebuie sa fie mai grasa!
Se pregateste carnea/coastele de porc: se spala, se condimenteaza bine cu sare, vegeta (da, stiu ca e o porcarie nociva, da' inca n-am reusit sa ne descotorosim de ea...)

Ceapa si varza acra se taie marunt:

Se caleste ceapa in 3, 4 linguri de ulei timp de cca. 2 minute, apoi se pune carnea (taiata bucati, daca e cazul) si o lingurita de boia dulce:

Se amesteca putin sa se coaguleze la suprafata, apoi se stinge cu un paharel de apa calduta si se pune imediat varza taiata ca fideaua, stoarsa de zeama:

Se pune putina apa, foaia de dafin, piperul, cimbrul (eu am avut uscat), mararul tocat. Se da la cuptor cu capac sa fiarba cca. 1 1/2-2 ore. Cand e gata, apa trebuie sa fie scazuta (se poate pune si o lingura de bulion)

Pofta buna!!! :)

P.S. Daca varza este acra si sarata se limpezeste in multa apa calduta si se stoarce bine ca sa piarda din acreala si sare.

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com