contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare Foarte Simpla De Cartofi, Broccoli Si Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iar am diversificat si am facut din nou mancare foarte simpla, nu de lene, dar se face mai misto la cuptor decat pe aragaz, nu calesc nimic pentru ca nu e voie si daca o las dupa chef se si rumeneste.

Azi era sa raman fara ea ca am plecat iute unde avui treaba, departe si nu mai stiam daca am stins focul, din instinct il stinsesem asa ca va pot arata combinatia care mi se pare buna, buna. Bonus, in sfarsit am ramas fara oglinda din dreapta, am dat o bucata intr-un camion, la Matiz nu am avut vreo zece ani, tot asa, am troznit-o, acum am facut-o praf si pulbere.

Asadar ingrediente: praz (sau ceapa), cartofi, broccoli, masline kalamata (tot fara cratima si fiindca sunt sarate, sa lase nitica si mancarii), pasta de tomate, ulei de masline si putin praf de usturoi (au la Mega unul bun, da damf ca lumea dar nu agita la stomac).

Slide1

La fel ca la mancarea anterioara, toate taiate dupa plac se amesteca, se acopera cu apa (sau supa de legume, dar nu mai am) si se da la cuptor.

Slide2

Se lasa sa scada cat vreti, se poate ingrosa sosul, mai nou imi place sa il ingros cu orez fiert si pasat, da si gust bun, dar acum l-am lasat asa.

Slide3

E buna si fierbinte …

Slide4

… si rece, si cu patrunjel si fara (initial, inainte sa ii pun si broccoli am vrut sa ii pun marar, am deturnat).

Slide5

Mie imi place la temperatura camerei, taman dupa ce au tras din gusturi si sarea din masline si pasta de tomate cartofii.

Slide6

Vinul potrivit e o halba cu suc de clementine amestecat cu zeama de compot de ananas. Mor cand ii aud pe aia la TV cu suc 100% de portocale, am stors pana am facut mana ca Popeye marinarul si abia am scos un sfert de litru de suc de clementine. Si le-am stors cu simt de raspundere, nu asa.

Slide7

Amu nu radeti de ce comit, ca astea sunt portiile mele, poate va da idei combinatia, asta de exemplu sigur ar merge bine cu aripi de pui si cu sare, piper si iutica, de exemplu, de post e pentru pacatosii ca mine. Lasa ca spal eu pacatele si o dau in fleici :D

rororo