contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare Rece (tocanita)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este un fel de mancare pe care il stiu de la mama mea, pe care ea intotdeauna a insistat sa se manance rece, ca de aia se numeste asa, si pe care eu, cu si mai multa obstinatie, il mananc intotdeauna cald, si cu paine :))
Pentru blog am facut insa o concesie: mancarea am pus-o calda in farfurie, dar alaturi de 2 felii de mamaliga rece. 

Asadar: carne de pasare, aprox. 800 g, 500 g ceapa, 4-5 linguri de ulei, sare, piper, o lamaie, 10-12 masline, bulion sau 1-2 rosii bine coapte.

Se curata ceapa, se spala si se taie julien. Se pune intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei sa se inmoaie, cu capacul pus. 

Intre timp se portioneaza carnea in prealabil spalata, si se pune intr-un vas cu restul de ulei, cateva minute, sa prinda o crusta superficiala.Se da sare si piper. 

dupa 5-10 minute se adauga ceapa peste carne.

Se adauga apa sa acopere mancarea si se lasa la fiert la foc mic pana cand scade sosul, adica aproximativ 30-40 de minute.
Inainte de a inchide aragazul, puneti zeama de lamaie si o lingurita de bulion, sau rosia taiata cubulete si maslinele in mancare si mai lasati sa dea cateva clocote (5 minute). 


La urma puneti 4-6 jumatati de felii de lamaie in mancare. 

Se serveste cu mamaliguta, sau cu paine, calda sau rece, fiecare cum prefera mai mult.


Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com