contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mâncare Thailandeză: Phak Bung Fie Daeng

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Te-am băgat în ceaţă? Te scot imediat. Phak Bung Fie Daeng înseamnă ad litteram Apă, Gloria Dimineţii, Foc Roşu. Nici acum nu e clar. Ce vină am eu că thailandeza e aşa de complicată?

Phak Bung Fie Daeng este o garnitură thailandeză - spanac de apă chinezesc (morning glory) prăjit cu usturoi. Eu am învăţat să o gătesc după o reţetă tradiţională la lecţia de cooking cu Chef Tummy. Pentru iubitorii de spanac este heaven; pentru cine îl detestă dar ştie că-i sănătos (aşa ca mine) este varianta cea mai suportabilă.

Ca să faci două porţii ai nevoie de: o legătură de spanac morning glory, 2 căţei mari de usturoi, 3-6 ardei chilli roşii, 3 linguri de supă limpede de pui sau vită (poţi înlocui cu apă), 1 lingură de sos de yellow beans, 1 lingură de sos de stridii.

Acum că le ai pe toate, hai să îţi zic ce faci cu ele:

1. Spanacul - tai capătul cu rădăcinile, cam zece centrimetri. Îl speli şi-l rupi în bucăţi de aproximativ cinci centimetri lungime. Nu e nevoie să îl scurgi de apă.



 

2. Usturoiul - thailandezii nu curăţă coaja pentru că are foarte multă aromă. E alegerea ta dacă arunci coaja sau o păstrezi, cert este că trebuie să îl toci mărunt.

3. Ardeii chilli. Am zis 3-6 pentru că depinde de cât de spicy îţi place mâncarea. Te sfătuiesc să încerci cu trei şi să-i cureţi de seminţe. Taie-i fâşii pe lungime, nu-i toca.

4. Amestecă supa/apa cu sosurile într-un castronaş până se omogenizează.

5. Pune wok-ul pe aragaz, la foc tare. Lasă-l să se încingă 30 de secunde, pune o lingură de ulei. Când vezi că începe să iasă puţin fum (adică peste 10 secunde maxim) adaugă usturoiul şi ardeii şi prăjeşte-i până când primul prinde culoare.

6. E vremea să pui spanacul în wok, împreună cu sosul. Întoarce pe o parte şi pe alta ca să se îmbibe bine. Când spanacul a ajuns la jumătate din volumul iniţial înseamnă că e gata.

7. Se serveşte călduţ împreună cu felul principal (îmi imaginez o friptură de vită, dar nu am încercat niciodată combinaţia) sau de sine stătător (pentru iubitorii ăia pe care eu nu-i înţeleg).

 

 

De ştiut:
- poţi să înlocuieşti morning glory cu baby spinach
- nu am zis chilli roşu la întâmplare - e mai uşor de identificat printre frunzele de spanac, în caz că ai exagerat la cantitate şi vrei să mai dai deoparte din ei.



Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com