contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancarica De Ton Cu Telina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute vorbeam cu o prietena de-a mea si printre altele mi-a spus ca a facut o mancare iraniana cu telina si mult patrunjel ... si cum imi plac mancarurile aromate foarte mult m-am hotarat sa incerc si eu ;) ... M-am inspirat de AICI dar am pregatit-o dupa gustul meu ;) In primul rand nu am calit nimic :D... in al doilea rand am inlocuit carnea cu peste (il prefer mai mult :P)...

300g ton (jp. maguro)
1 ceapa mica
3 tulpini de telina (numai partea alba)
2 legaturi de patrunjel
2 linguri menta uscata
2 linguri suc de lamaie
2 cani de apa (400ml)
sare, piper

Tonul l-am taiat in bucati potivite si l-am stropit cu sake (se poate folosi vin alb sec) - ca sa-i mai ia din mirosul de peste ;)
Intr-o oala am pus 1 cana de apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am pus ceapa taiata, am acoperit si-am lasat pana ce aceasta a devenit transparenta. Am adaugat pestele, l-am lasat sa dea in vreo 2 clocote apoi am adaugat telina taiata, patrunjelul tocat, menta, sucul de lamaie si restul de apa si-am lasat sa fiarba vreo 10 minute, amestecand din cand in cand (nu trebuie lasat prea mult fiindca tonul se intareste si devine inecacios) Am presarat sare si piper si-am mai lasat sa dea in cateva clocote... Dupa ce-am trecut totul in farfurie, deasupra am presarat si putina coaja de lamaie... pentru mai multa aroma ;)