contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mandarina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prăjitură foarte ușoară, care îmbină aroma proaspătă de fructe cu crema de kefir aromat, de care nu te saturi niciodată...



Ingrediente:
Ptr. blat: 125 grame unt, 100 grame zahăr, 4 ouă, 200 grame făină, 1 pliculeț praf de copt, 1 linguriță rom, 5 lingurițe cacao.
Ptr. cremă: 2 conserve de compot de mandarine, 500 ml kefir, 100 grame zahăr, 200 ml. frișcă, 15 grame gelatină.

Mod de preparare:
Ptr. blat: Untul se bate bine cu zahărul, se înglobează apoi ouăle unul câte unul, făina amestecată cu praful de copt și cacaua, iar la final romul. Se frământă bine, până se obține un aluat omogen, care se pune în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 25 de minute.
Ptr. cremă: Se amestecă kefirul, cu zahărul și cu 3 linguri din zeama de compot. Gelatina se înmoaie în 10 linguri de compot și apoi se dizolvă la foc mic, amestecând continuu. Când e gata se toarnă peste compoziția de kefir. Se adaugă 2/3 din cantitatea de fructe scurse bine, se omogenizează și se bagă la frigider pentru 20-25 de minute. Se bate apoi frișca și se înglobează peste cremă și se acoperă blatul, ușor însiropat cu zeamă de compot și rom. Se dă totul la rece minim 4 ore.

Mod de prezentare:
Prăjitura se taie dreptunghiuri, care se ornează cu bucățele de mandarină și se stropesc cu gelatină roșie.