contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mandarinen Käsesahnetorte / Tort Cu Mandarine Si Bränza Cremoasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mandarinen Käsesahnetorte / Tort cu mandarine si bränza cremoasa


In romana mai jos te rog

Einen hellen Biskuit (s. Rezepte-Hier) in einer 26er Springform backen.
Käsesahne:
1 Dose Mandarinen oder frisches Obst
10 Blatt Gelatine
3 Eigelb
5 EL Milch
150g Zucker
500g Quark oder Philadelphia
500g Sahne

Salz, Zitronenaroma
1 TL Vanillezucker
40g Puderzucker
Zubereitung:
Biskuit in zwei Böden schneiden.  Einen passenden Tortenring oder den Rand der Springform um die Böden stellen. Mandarinen in ein Sieb gießen und gut abtropfen lassen. Für die Quarkcreme zunächst 10 Blatt Gelatine in kaltem Wasser einweichen. Eigelb in einen etwas größeren Kochtopf geben und mit Milch glattrühren. Zucker, eine Prise Salz und einige Tropfen Zitronenaroma zufügen. Eiermilch bei milder Hitze unter kräftigem Rühren aufschlagen, bis die Masse weißlich wird und mehr Volumen erhält. Das geht am besten mit dem Quirl vom Handmixer, oder Schneebesenaufsatz vom Pürierstab. Aufpassen, das die Masse nicht kocht, damit das Eigelb nicht gerinnt. Topf vom Herd nehmen. Gut ausgedrückte Gelatine in die Eiermilch geben und rühren, bis die Gelatine aufgelöst ist. Quark in eine Rührschüssel geben. Etwa 2 EL Quark abnehmen und mit der Eiercreme glatt rühren. Dann die Eiercreme unter den restlichen Quark rühren. So kann die Gelatine nicht klumpen. 500 g Sahne steif schlagen und unter den Quark rühren. Quarkmasse mit den Mandarinen mischen.Biskuitboden damit füllen und glatt streichen.Den zweiten Biskuitboden in 16 Tortenstücke schneiden und auf den Quark legen. Käsesahnetorte im Kühlschrank mindestens 2 Stunden kühlen.  Kurz vor dem Servieren Puderzucker über die Käsesahnetorte streuen.

Frohe Weihnachten!

Sarbatori fericite!

Feliz Navidas!

Auguri!

Cami


Mandarine2


Tort cu mandarine si bränza cremoasa

Avem nevoie de un blat tip biscuit

Blatul tip biscuit reteta AICI

Crema din bränza:
1Cutie cu compot din mandarine sau fructe praspete
10 blaturi de gelatina alba, echivalent pentru 1 litru lichid
3 Galbenusuri
5 linguri cu lapte
150g Zahar
500g brinza dulce foarte bine scursa sau Philadelphia
500g frisca lichida
sare, aroma de lamäie
1 lingura cu zahar vanilat
40g zahar pudra

Preparare:

Blatul se taie in doua. Se aseaja un blat intr-un cerc pentru torturi. In cazul in care mandarinele sint din compot se pun bine la scurs, se lasa cca.16 jumatati pentru ornament si restul se taie mai mici.

 Pentru crema din bränza, mai intii se inmoaie blaturile de gelantina in apa rece. Galbenusurile se pun intr-o cratita mai mare si se amesteca bine cu laptele. Se adauga zaharul, citeva picaturi de aroma de lamäie (fiola) si sare. Toate compozitia se pune la foc mic si se amesteca puternic, ori cu un tel ori cu un mixer, pina devine cremoasa si devine voluminoasa. ATENTIE! sa nu fiarba! Astfel se vor alege galbenusurile sau se fac omleta!-lol-… Se ia cratita de pe foc si se adauga gelantina, care a fost foarte bine scursa. Se amesteca pina cind se dizolva gelantina. Se pune bränza intr-un castron. Se iau 2 linguri din brinza si se amesteca in crema de oua facuta precedent. Apoi se adauga crema din oua in bränza. Sa nu faceti invers! In acest mod nu se va face gelantina cocoloase. Cele 500g de frisca lichida se bate pina aproape este teapana si se incorporeaza in crema de bränza. Se adauga si mandarinele.

Al doilea blat se taie in 16 felii, sau cite vreti voi…

Crema de bränza se adauga peste primul blat, pregatit mai inainte, se intinde uniform. Se aseaza feliile din blat.

Se lasa la frigider pentru un timp de minim 2 ore

Inainte de servire se pudreaza.

Se savureaza fara mila!

Frohe Weihnachten!

Sarbatori fericite!

Feliz Navidas!

Auguri!

Cami



Articol recomandat de cami-lecker-wittmacher.blogspot.com