contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Struguri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





by Alice albinutza

   Anul asta am facut marmelada de struguri. Capsunica mai exact! Direct din via socrilor, am umplut o ladita si am transformat-o in marmelada. Am fost foarte incantata de cum a iesit, incat m-am incumetat si am dus si la degustarea de la Diverta. N-am vazut pe nimeni sa se strambe sau sa mimeze ca ar fi incantati de gustul dulce-parfumat al marmeladei de capsunica :P. Asa ca: iote asa imi crescu nasul de mandrie! :)) glumesc... sunt prea proasta sa ma impaunez :))
    Astazi va prezint si voua mica mea isprava adica reteta de marmelada de capsunica.


  Asadar ingrediente:
  • struguri capsunica, o ladita
  • 1.5 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1.5-2 litri apa


   Am facut in doua ture, pentru ca nu aveam o craticica incapatoare pentru bobitele de struguri. Operatiunea e foarte simpla, dar destul de migaloasa. Astfel ca incepeti prin a da jos bobitele de pe ciorchine. Spalati-l in cateva jeturi de apa rece. Intr-o oala incapatoare puneti-le la fiert impreuna cu 800-1000 ml apa rece. Eu am pus in doua ture, intr-o cratita de 5 litri, aproape plina cu bobite. Lasati la fiert la foc iute pana se inmoaie toate bobitele. Scoateti-le si le treceti prin sita pentru a separa pulpa de coaja si samburi. Pulpa de struguri o puneti iarasi la fiert impreuna cu zaharul, dupa gust.... maxim 800 gr de zahar. Lasati la fiert la foc mic pana scade la jumatate. Turnati compozitia fierbinte in borcane, inchideti ermetic si lasati la racit in paturi 48 de ore. Consumati cu pancakes, clatite, cu paine si unt .... cum am facut eu dimineata cand am luat un minunat si relaxant mic dejun, ...ha ha... Miruna a dormit pana tarziu dimi...:)



Pofta buna!