contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marti - 3 Vesti Bune: Bebeluseala, Lapte Si Prajituri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1. Azi e o saptamana de cand am adus bulagarele de dragalaseala acasa. Dupa o prima noapte de plans al copilului/disperare si confuzie maxima a noastra/nesomn pentru toata lumea, lucrurile au inceput sa fie din ce in ce mai roz.
Bebe F plange din ce in ce mai putin si cand plange incepem sa intelegem ce vrea si cum sa-l impacam, noi ne pricepem din ce in ce mai bine la hranit, consolat si schimbat scutece. Ne cunoastem din ce in ce mai bine in fiecare zi si ne indragostim unii de altii tot mai mult. Suntem intr-o indragosteala perpetua: cand se uita la noi cu ochisorii lui mari si albastri ne topim ca untul intr-o tigaie incinsa (o metafora bucaterasca, ca sa nu ziceti ca sunt total pe langa subiect :))

2. Inainte sa apara Bebe F, mi-era mai frica de alaptat decat de nasterea in sine.
Nasterea a fost mai dureroasa decat mi-as fi putut inchipui. Totusi, ma surpind acum - la 10 zile - gandindu-ma la ea ca la o experienta mai mult decat placuta. L-am avut pe Alex aproape in fiecare secunda, am fost inconjurata de oameni calzi si priceputi care m-au incurajat la fiecare pas si la sfarsit, cand l-am simtit iesind in lume si am auzit pentru prima data plansul lui atat de amuzant, jumatate bebelus-jumatate purcel (gen waaa-waa-grog-groh-groh) m-am simtit cea mai fericita fiinta din lume!
Cat despre alaptat - am scapat usor: o singura ragada, angorjare care a durat vreo 2 zile dar n-a durut din cale-afara si mai departe - smooth-sailing: bebe mamanca cu spor si se rotunjeste pe zi ce trece tot mai tare. Deci se poate!
Circula multe povesti scary prin internetul asta mare-mare pe tema alaptatului (povesti care pe mine, una ma inspaimantasera grav) si va povestesc asta doar ca sa stiti - si de la mine - ca nu-i musai sa fie grea/dureroasa/insangerata experienta!
3. In muuuultele drumuri facute inspre Ikea/Maternitate saptamanile trecute am descoperit pe Alexandru Serbanescu (intre sediul Oracle si podul de la intrarea pe Aerogarii), pe partea dreapta cum mergi spre Baneasa, o cofetarie. O cheama Kristal. Si la cofetaria asta am descoperit cele mai fantastice si delicioase macarons cu fistic din lume! Maaari cat palma si crocante si umplute cu o crema fina si delicioasa!
Daca aveti drum pe-acolo, zic sa va opriti si sa incercati minunatia! Merita!