contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Masa De Weekend ~ Ficat (ficatei) De Pui Cu Vin Alb, La Tigaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
* aprox 500 g ficat de pui
* cativa catei de usturoi
* sunculita taraneasca (kaiser sau ceva putin afumat)
* jumatate de pahar de vin alb (io am avut un vin alb sec)
* ulei pt prajit
* cimbru (optional; mie-mi place foarte mult)
Mod de pregatire:
Aseara am curatat si spalat ficatul. Apoi l-am pus in frigider, in lapte pana azi cand l-am preparat.
Am inceput prin a cali putin sunculita impreuna cu usturoiul zdrobit.
Apoi am adaugat bucatile de ficat si am lasat sa prinda putina culoare.
Dupa care am turnat vinul alb, am adaugat cimbrul, am amestecat si am lasat la foc mic sa scada lichidul.
La final am scos ficatul si in zeama ramasa am pus putin amidon ca sa se lege sosul.
Pana acum n-am mai facut ficat cu vin alb si cu sunculita, dar ma bucur foarte mult ca am incercat reteta sugerata de BigMama din Bucataria Noastra.
Nu va speriati, nu se simte absolut deloc gust de alcool. Iar ficatul iese moale, nu se arde si e foarte gustos. Probabil si somnul in lapte a ajutat. Asta tot pentru prima data am aplicat.

Articol recomandat de testdaiana1.blogspot.com