contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mazare Cu Smantana Si Muschiulet De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Mazarea este una din legumele mele preferate pentru dulceata si aroma specifica.Muschiuletul de porc e a doua  "leguma" preferata.Am facut muschiuletul si umplut cu legume,sau cu legume si carnati fini afumati,neafumati, cocluzia este ca cel mai bun este simplu .Carnea isi pastreaza aroma si dulceata.Consider ca fitze cu carnea de porc, poti sa faci cu carne de rang inferior muschiuletului ,gen pulpa,spata, (pentu a o imbunatati).
INGREDIENTE:
-1 kg amestec de mazare cu morcovi,congelat sau proaspat,dupa anotimp
-1 ceapa
-1 lg(lingurita) boia dulce
-1 lg boia iute (optional)
-ulei,sare,piper
-2 Lg (linguri) faina
-300 ml smantana
-lapte sau apa,supa,pentru eventuala fluidizare a sosului
-1 legatuta patrunjel
-1 legatura marar (eu am folosit marar uscat pentru ca nu am avut verde )
-muschiulet de porc
-sare,piper,sos de soia,condimente ptr carne de porc

MOD DE PREPARARE :
-mazarea impreuna cu morcovii se fierb intr-un vas cu fierbere rapida,timp de 4 minute.
Se caleste ceapa in putin ulei,se adauga boiaua dulce si cea iute,se amesteca si se adauga mazarea si morcovii fierte in prealabil.
Smantana amestecata in prealabil cu faina,pentru ca sa nu se formeze cocoloase se adauga la mazare si eventual lapte,apa sau supa,daca este necesar sa subtiem sosul.se amesteca ,se dau cateva clocote sa se lege sosul,apoi se adauga maraul daca este uscat (daca e proaspat il adaugam la sfarsit,o data cu patrunjelul) sarea,piperul.Acestea din urma se adauga dupa ce inchidem focul.
Se poate servi cu ce ne place :oua ochiuri,friganele (asa o faceam si o mancam eu in studentie ) ,sau friptura la gratar.De data asta am servit-o alaturi de muschiulet la gratar .
Muschiuletii (aici in poza este un muschiulet)  i-am crestat pe lung,apoi  i-am portionat,i-am stropit cu sos de soia,piper,ulei de masline si niste condimente pentru carne de porc,i-am marinat in acest amestec timp de 2 ore la frigider,dupa care i-am fript 2 minute pe o parte,2 minute pe cealata parte si le-am adaugat sos de soia si piper in momentul servirii.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com