contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mazare In Sos Cu Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

_DSC1637

Mai toata lumea gateste mazare in sos de rosii, mie imi place foarte si aceasta reteta, e super cu conditia sa va placa….mararul. O gatesc in special de post caci imi place la nebunie cu paine prajita. Miam miam.

Ne trebuie:

- mazare – cam 200 gr/ portie. Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, nu-mi plac deloc cele la borcan si nici cele la cutie.

- ceapa – 2 – 3 cepe

- 1 lingura faina

- marar – dupa gust

- sare, piper

Prajim ceapa taiata solzisori in ulei pana incepe sa se inmoaie. Adaugam faina si mestecam bine. Stingem cu un pahar cu apa, lasam sa fiarba nitel. Punem si mazarea decongelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat). Verificam daca a fiert mazare – cum altfel decat gustul un bob doua. de obicei e gata repede caci e prefiert dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam. E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat. Potrivim cu sare, piper, mai lasam sa fiarba doar cat sa se inmoaie mararul si….gata. 20 de minute maxim, va zic.

_DSC1630


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com