contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Melc Crosetat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum sa crosetezi un melc. Tiparul meu poate fi crosetat cu orice fel de lana si croseta de orice marime. Daca vei folosi lana mai groasa si croseta mai groasa, vei obtine un melc mai mare. Eu am folosit firul pus in doua si o croseta nr 3.

Cochilia (cu fir galben)
r1 - lantisor cu 1 ochi, inchizi cu punct alunecat si faci un cerculet. Lantisor cu 1 ochi din nou.
r2 - 2 picioruse simpple in primul ochi, 1 piciorus simplu in urmatorul - repeti pana la sfarsit si obtii 12 ochiuri, inchizi cu puncta lunecat in primul ochi . Lantisor cu 1 ochi - pe caesta il numeri ca fiind primul ochi pentru urmatorul rand.
r3 - 2 picioruse simple in primul ochi, 1 piciorus simplu - rep[eti pana la sfarsit si obtii 18 ochi. Inchizi cu punct alunecat, dar folosesti pentru asta firul verde.
Corpul:
Lantisor cu 4 ochi, 1 piciorus simplu in al doilea ochi de la croseta, cate 1 piciorus simplu in urmatorii 2 ochi, punct alunecat chiar la baza lantisorului. Mai departe: Puncte alunecate in urmatorii 4 ochi din cercul galben al cochiliei, lantisor cu 4 ochi, (2 picioruse simple, lantisor cu 1 ochi, 1 piciorus simplu, lantisor cu 1 ochi, punct alunecat ) - toate acestea din paranteze in al doilea ochi de la croseta, picioruse simple in urmatoarele 2 ochiuri, punct alunecat la baza lantisorului. Inchizi si lasi un fir lung cu care vei face cornitele.
Cornitele:
Tragi firul cel lung (el e pus in doua, am spus la inceput) pana la capul melcului. Acolo faci nod. Faci nod fiecarei cornite, apoi le scurtezi. Poti prinde cate o margeluta pentru a fi ochii.

Pe cochilia rosie am cusut margele albastre.

Pe cochilia albastra am cusut margele verzi.

Eu am oferit melcii ca martisoare copiilor mei din clasa I. Dar ii poti folosi ca decoratiune pentru tricouri, jeans, genti din panza. Il poti lipi chiar pe o felicitare. Si poate fi si brosa daca il apretezi putin si ii atasezi un ac potrivit.
Ema