Melcisori Cu Pasta De Masline
![liana10](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv potrivit unor sarbatori in familie, zile de nasteri, onomastici etc.
O reteta din revista Femeia de azi, nr.21/2013.
Portii:10-12 buc.
Timp: 45'
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
250g faina,
90ml lapte caldut,
1 galbenus,
1 galbenus,
2 linguri cu ulei,
15g drojdie proaspata,
sare.
Pentru umplutura:
150g masline negre fara samburi,
2 catei de usturoi,
50ml ulei de masline.
Mod de preparare:
Cerne faina impreuna cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune drojdia dizolvata in laptele caldut. Acopera si lasa sa dospeasca 15 minute. Adauga galbenusul si uleiul,
framanta un aluat usor elastic. Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca 30-40 de minute.
Pune maslinele si cateii de usturoi intr-un blender
si paseaza totul. La final, incorporeaza treptat uleiul de masline. Intinde din aluat o foaie mai subtire. Pune deasupra pasta de masline.
Ruleaza si taie rondele groase de 3-4 cm.
Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Unge melcisorii cu putin galbenus si lasa-l la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Sotul meu s-a pacalit, a crezut ca sunt cu mac!! :P