contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Melcisori Cu Tapenade

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cum am  zis ieri, azi am facuta melcisorii astia din aluat foietaj si tapenade.I-am vazut pe un blog,dar sa ma tai ca nu stiu pe care.Mi-a placut ideea si am retinut-o.Pozele sunt vai mama lor,da'asta se intampla cand faci poze seara,fara lumina corespunzatoare.Sper ca saptamana viitoare sa fie gata si aparatul  meu de fotografiat,care nu-i asa sensibil la lipsa luminii.V-am povestit ca am reusit sa-l scap pe jos si obiectivul a patit ceva,in sensul ca probabil el a cazut intr-un colt sa zic asa si partea mobila a obiectivului sta intr-o rana,adica s-a infundat mai tare in portiunea pe care a cazut.M-am distrat grozav cand l-am dus la reparat si mi-au spus  ca defectiunea se cheama turnul din Pisa.
Nu-i nici o filozofie cu melcisorii astia,dar sunt tare buni.
INGREDIENTE:
-aluat foietaj
-pasta tapenade,reteta aici
-1 ou batut pentru uns
Cantitatea din reteta de tapenade, mentionata ieri ajunge cam pentru 1,5 kg de aluat foietaj.Asa ca eu zic sa faceti pasta si folositi cat vreti din ea pentu melcisori,restul ramane pentru consumat ca atare,dupa cum am povestit eu acolo.Mai ales ca in frigider,pasta asta,inchisa bine intr-un borcan, rezista si o luna.Mai mult n-am tinut-o.
MOD DE PREPARARE :

-se dezgheata aluatul,se intinde pe blatul de lucru,pastrand folia in care e ambalat,pentru a ne ajuta de ea la rulat.Ungem foaia cu pasta de masline,

-si rulam ajutandu-ne de folie.

-taiem bucati cam de 2,5 cm grosime,dupa care le asezam in tava acoperita cu hartie de copt, cu sectiunea in sus.Ungem cu ou batut ,si punem in cuptorul preincalzit la 220* (foc mediu),pana se rumenesc frumos,aprox 20-30 de minute.Monitorizati cuptorul,ca depinde de cuptor.

-gata de savurat pe langa ce vreti voi.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com