contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu: Ciorba De Rasol Si Peste Pane Cu Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Banal, nu? Dar toate au o motivatie, cadouri si congelatorul ar fi. Ciorba de vita si garnitura de la peste pane au avut atacul legumelor la greu.

Incepem cu ciorba de rasol de vita.

Slide1

Prima chestie e ca am scris ca duda pe punga ce continea rasol de vita, oase, am crezut ca sunt pentru caine si noi, asadar cand am desfacut am avut ca surpriza un baban “osobuc”. Pe care l-am fiert (si fireste ca am furat din el inainte de finalizarea zemii).

Slide2

Despre ciorba, banal, am adunat ce aveam in congelator (ca v-am zis ca ce prind la 50% reducere, imediat toc si congelez), un amestec de legume de-a gata, praz, ardei gras, in plus ceapa si cruda si deshidratata, morcov si telina.

La final am pus putina pasta de tomate, bulion de corcoduse si leustean.

Slide3

Amestecul ala de legume de la Lidl nu e cine stie ce, merge si fara, de la el era verzisoara, zeama in sine, unge pe instalatie.

======

Peste pane cu garnitura de cartofi

Slide4

Aici iar pornim cu motivatia, am primit doi pesti pe care i-a primit o prietena de la biserica (asa merge treaba pe la noi). Un vecin a primit o punga de panko, mare, ma suna, zice ce e ala si ce face el. Zic, iti spun, daca imi dai si mie macar o cescuta. Am batut palma si mi-a dat.

Asa ca la peste nu e mare reteta. Faina, ou, panko.
Garnitura insa, bunaciune, au fost si cartofii gustosi, e drept.

Asadar am pus in ghee (unt clarifiat) amestecat cu putin ulei de masline, urmatoarele: ardei gras, praz, ardei iute, ceapa, cartofi, ciuperci.

Slide5

Pai si cam asta e reteta, ca nu mai trebuie decat sare si piper, se trag la tigaie, ciupercile lasa apa, se fac toate la fix.

Dupa ce scriu nu imi pare mare reteta, dar daca le mancam la carciuma m-as fi ploconit in fata bucatarului. A, am pus si nitel mujdei, merge.

Slide6

Deci ca o concluzie, ciorba de mai nimic si peste de capatat plus cartofi si ce mai era in congelator. Mergeeee.

rororo