contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu De Criza Vacantei Care Va Veni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am un anunt impotnt pentru tara: Romania nu e in criza. Nu, nu din cauza noastra, inainte sa va arat ce am mancat la un local va zic la final de ce nu suntem in criza. Si am, vorba reclamei, dovezi. Solide.

No bun, noi ne-am intalnit in scopul de a consuma diverse la o locanta care se cheama Cantina Verde.

Am pus link catre cronica altora pentru ca eu efectiv nu mai retin preturile, decat ca vinul, primul de pe lista, vi-l recomand, bestial. Nu au deact vinuri seci, cum am zis si data trecuta cand am scris despre Cantina Verde.

Si, in linii mari, ce e scris in cronica aia, asa e, mici detalii tehnice nu se potrivesc dar oamenii sunt tari, nu ieftini, dar buni.

Sa incepem cu alici, elice, ansoale, pestisori, hamsii. Nu trebuiesc ratati.

Painea prajita si untul sunt pentru tartarul de somon.

Tartar de somon, nitel cam mare taiat pentru gustul meu, dar asa bine garnisit ca l-am fugarit prin farfurie.

“Friptura” mixta (nene Necko stie de ce ii zic asa, la misto). Un amestec de creveti si calmari (da, nu calAmari) foarte bun. Spre exceptional. Dar cum carcotesc, eu as fi dat langa ei si un sosulet, nu stiu de care, adica stiu dar nu am puterea sa recomand bucatarilor care sunt meseriasi.

Salata nu stiu cum a fost deoarece nu consum, dar sigur a fost mare.

Vinul, ei, da, un Casalese, bun rau, la frapiera. Mereu mi-a placut asta la ei. Si schimbata gheata cum se topea. Sa ia lectii si altii, parerea mea.

ps: nu ma pricep la vinuri, daca imi plac doar alea albe si seci si nu galbene si dulci, ma iertati.

Mai departe s-au luat paste. Nu cred ca erau facuti in casa tortellini dar buni sigur erau.

Paccheri erau cu pescareli, ton, somon, caracatita, bun rau sosul.

Sil la recomandarea doamnei care ne-a servit (nu pot sa ii zic chelnerita, am vazut cum muncea, cum a lustruit tacamurile si cum stie meniul, multi chelneri nu stiu ce e aia o oliviera), somon cu piper rosu. Nemaipomenit sosul.

Eu, chef de pizza de o saptamana. Luai, ce era sa fac. Buna, spre foarte italiana.

Si mie si prietenei ne-au placut enorm tacamurile care, nu numai ca erau bec, dar erau si misto, iaca.

Da, draga critic, la somon nu ni s-au dat tacamuri de peste, mvaaaai, de aia nu mai poti dormi noaptea, asta este.

Dar am imortalizat momentul.

Am luat un singur desert la patru insi ca eram cam plini, dar dupa o vreme, ca nu era graba. Nu mai stiu cum era in meniu, dar era un lava cake cu inghetata de vanilie.

De ce am zis ca e criza. Adormii, ma trezii la schimbul unu, de dat cu mopul dupa javra, ciuciu tutun. Stau o ora, stau doua (cainii astia cred ca au numai cacat in ei), fumez chistoace, pana nu se mai poate, zic aha, stiu, la orele astea ma duc la benzinarie, e liber.

Cum stau fix la iesirea spre A2, frate, full, intreb benzinara, zic ce e frate aici? Cica pleaca tot poporul roman la mare. Pai nu e criza? Cica nu.

Si ca dovada (uitai aparatul in geanta) iaca o poza, ca am blocat niste masini cand imi luai tutun.

Nu visati ca e alta masina a mea decat Dacia Sandero 1.2.

Da, stiu nici la mine nu e criza, asa ca sa n-o mai frece basexu si poc, sa bage nene taxe si niste ceva TVA mai mare ca stam bine, sa platim.

Anul trecut, pe vremea asta, cu tot cu concedii, am pus bani de o … ma rog, de un avans. Anul asta nu mai am din ei si am pus zero. Ca idee.

hard roc muie boc



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com