contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mere Coapte Umplute Cu Fructe Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca vrem sa ne miroasa in casa toamna dulce si blanda, atunci coacem niste mere in sos de portocale. Sunt foarte delicioase si usor de facut, asa ca un desert ca acesta nu refuzam niciodata!

INGREDIENTE:

4 mere golden mari
60 -70 fructe uscate (nuci, migdale, stafide)
6 linguri miere de albine (lichida)
1/2 lingurita scortisoara praf
50 g unt
sucul de la 1/2 portocala mare sau de la una mica
3 linguri cognac

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 200°C.
Merelor spalate si uscate le taiem un capacel, apoi le indepartam cotoarele.

Tocam nucile si migdalele, le amestecam cu scortisoara si 4-5 linguri de miere de albine, apoi umplem merele cu aceasta compozitie.
Punem capacul peste umplutura, un cubulet de unt pe fiecare capac, apoi le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam sucul de portocale, cognacul si restul de miere in vas.

Coacem merele 30 de minute. Le servim imediat, punand peste umplutura sosul de portocale.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook