contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mezelurile Consumate Zilnic Pot Provoca Accidente Vasculare şi Cardiace

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Costiţa afumată, şunca, cârnaţii sau chiar un hot-dog pe zi măresc considerabil riscul de boli de inima.Practic orice presupune carne procesată, care are şi multă sare, aproape că dublează riscul de boli cardiace, relatează Daily Mail.


Şi cancerul de colon sau mamar a fost legat de consumul de mari cantităţi de carne procesată. Cât despre carnea proaspătă, indiferent că este vorba despre vită, porc sau miel, aceasta nu măreşte riscul de boli cardiace.

În cadrul celui mai recent studiu, realizat la Harvard, au fost analizate obiceiurile alimentare ale unui milion de oameni. S-a arătat că cei care mâncau cea mai multă carne procesată prezentau şi un risc mărit de diabet.

Doar 50 de grame de carne procesată (doua felii de şuncă, un cârnăcior sau un hot-dog) zilnic măresc riscul de boli de inimă cu 42% şi de diabet cu 19%.

Oamenii de ştiinţă spun că nu carnea în sine este nocivă, ci sarea şi produsele chimice conţinute. Sarea creşte tensiunea care, la rândul ei, duce la instalarea bolilor cardiovasculare.
Timpul.md

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com