contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Midii In Sos De Rosii Cu Busuioc (clams In Tomato Sauce With Basil)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


dupa "moules mariniere",iata si o varianta in sos tomat cu busuioc, descoperita intr-o reclama de la supermarket si pe care am pus-o in practica imediat,tentata fiind de simplitatea ingredientelor si a procesului de preparare.treaba cu curatatul scoicilor e mai anevoioasa ,dar daca in fundal se aude muzica preferata si gindul zboara (spre soare ,mare si valuri!) nici nu va dati seama cind si ultima scoicuta a ajuns in miinile voastre pentru ...a-si urma calea.

INGREDIENTE pentru 2 persoane:
1 kg de midii,curatate,
4 rosii,medii,
3 catei de usturoi,striviti sub lama cutitului,
2 linguri de ulei,
1 ramura cimbru,
1 frunza de dafin,
1 lingurita rasa busuioc uscat,
piper proaspat risnit,dupa gust,
1 buchetel de busuioc verde,tocat.
incepem prin a imersa rosiile in apa clocotita citeva secunde , apoi le decojim si le tocam marunt.in uleiul incins,adaugam intii usturoiul,il lasam cca 1 minut,apoi adaugam rosiile si cimbrul ,dafinul,piperul negru,busuiocul uscat.cind amestecul incepe sa fiarba ,se mai lasa 5 minute,la foc mediu,apoi se adauga scoicile si se acopera vasul cu un capac.
in 4-5 minute scoicile sint gata,le scoatem din sos,aruncindu-le pe cele nedeschise.le rezervam la cald.sosul il lasam la foc mic,inca 5 minute,sa mai scada putin si sa capete consistenta .si sa nu uit,tot acum e momentul in care adaugam busuiocul verde tocat.la final,turnam sosul peste scoici si servim cu bagheta proaspata,numai buna de inmuiat in aromatul sos sau chiar cu paste,alegerea va apartine!:)
enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com