contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Miel Cu Cartofi, Usturoi Si Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dupa cum spuneam ieri cand am facut parada cu ce s-a intamplat in lunile mai din ultimii ani, am refacut reteta de oaie cu cartofi, lamaie si usturoi. Si, desi am respectat ingredientele, am simplificat si mai mult, da, a iesit la fel de buna si continui sa o recomand.

Slide1

Ingredientele au ramas aceleasi de atunci, mai putin uleiul de masline, carnea de miel a avut ceva seu, nu am mai simtit nevoia de alta grasime, fie ea si sanatoasa.

Deci am folosit: carne de miel, cartofi, usturoi, zeama de lamaie, menta, oregano, ardei iute uscat, foi de dafin.

(poza de atunci)

Mielul era de fapt ceea ce s-a servit de paste ca friptura, deci nu foarte patruns, asa ca l-am bagat la presiune pana a cazut carnea de pe os. Dupa care am adaugat efectiv in oala totul, usturoi tocat, cartofi, condimente, am pus iar la foc maxim zece minute si gata. Dupa ce am scos capacul am pus zeama de lamaie (pe care am furculit-o, recent am aflat si eu ca se scoate mai usor zeama cu furculita, mai ales daca ai lene sa mai cauti storcatorul manual).

De mare exceptie treaba asta, cum ziceam si atunci, am mancat pe la turci si in 2011 am gasit-o pe blogul ceva bun.

Slide1

Si doua chestii misto, la capitolul achizitii, cumparaturi, primiri in dar. Anume, am gasit la Billa sparanghel ieftin, zic eu, fata de preturile cu care se jongleaza in ultimii cativa ani cu asparagus officinalisul aista. Opt lei manunchiul, fraged, foarte putina parte lemnoasa (desi cam dau sa se vestejeasca, deci au facut ceva pe drum). E manunchi maricel, nu trei fire la 20 si ceva de lei ca anii trecuti, o sa imi iasa cateva jucarii, deja am fiert cozile pentru o supa, am mai vazut o idee misto pe un blog, asa ca o sa ne jucam cu sparanghelii.

Carnatii aia impletiti nu stiu cat costa, sunt nepretuiti asadar, sincer, cred ca sunt scumpi, nu contin decat carne, condimente si membrana. Sunt exceptionali, foarte bine condimentati si afumati, inca nu i-am facut, i-am pus la trusa de supravietuire numita congelator, dar am gustat cruzi. Nemaipomeniti, daca aveti ocazia sa dati de ei si disponibilitati, recomand cu incredere.

Slide2

Am intrat in primavara cu dreptul, am primit miel, am primit carnati, poate mai primesc si salariu ca sa nu mai consider munca mea voluntariat, poti stii?

rororo