contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Miel Cu Spanac Picant

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ma gandeam eu ca nu ati mai mancat de mult timp miel si ca s-ar putea sa vi se fi facut pofta, nu de alta dar eu mi-am adus aminte acum cateva zile si nu am stat locului pana nu am incropit acest miel cu spanac picant. Zis si facut, iata ce am folosit si cum...

Ingrediente(pentru cca 2 portii):

 

-pulpa de miel 5-600 g,
-sare,
-piper macinat,
-piper boabe,
-o lingurita salvie uscata,
-o lingurita de boaia dulce,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-500 g spanac verde,
-un ardei rosu iute,
-un ardei galben iute,
-2 lingurite crema de hrean,
-4 linguri ulei de masline sau floarea soarelui,
Preparare:


Pregatirea mielului cu spanac picant este simpla si rapida, hai sa zicem cam o ora, in functie de viteza bucatarului si de cum stie sa se organizeze...
Pentru inceput se curata spanacul de codite, se spala si se lasa  sa se scurga bine. Se spala pulpita de miel,  se scoate osul iar din cele 2 linguri de ulei, sare, piper, boia, salvie si zeama de lamaie se face un mix cu care se freaca carnea de miel.
Se prajeste pe tigaia unsa si  incinsa pana se rumeneste pe ambele fete. Pentru cei care nu iubesc carnea in sange, se adauga cate o lingura de apa sau supa si se tine vasul acoperit la foc mic pana carne este bine patrunsa.
In alta tigaie se pun 2 linguri de ulei si se incing. Se pun la calit ardeii spalati, curatati si tocati marunt timp scurt(cca 1-2 min).Se adauga spanacul si se caleste si el vreo 3 min adica atat cat sa nu isi schimbe culoarea dupa care se adauga crema de hrean si se inchide focul.
Cam asta e tot  si daca asezam pe farfurii mielul cu spanac picant ajunge iute(la propriu si la figurat!) pe masa. Aceasta garnitura de spanac poate fi folosita si la alt tip de carne. Eu l-am facut si cu piept de pui, adica si mai rapid de atat in cazul  unor musafiri neasteptati.
Spor la treaba si sa aveti pofta!


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com