contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Miel Rumenit In Vasul De Lut

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

  • cateva bucati de carne de miel, coaste si bucati cu os
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura condimente pt.miel
  • sare, piper
  • 1 pahar vin
  • 1/2 lamaie
  • 1 morcov baban
  • 1ceapa
  • 1 bucatica de Ghimbir proaspat
  • pt.garnitura
  • 1 kg frunze de Dragavei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei Capia rosu
  • 1 morcov
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate

Am tinut carnea de miel 2 ore la rece intr-un castron cu vin, condimente pt.miel, zeama de lamaie si usturoi. Apoi am uns-o cu un amestec de miere, piper, ghimbir ras si condimente pt.miel.

Am pregatit vasul de lut scufundat in apa rece, apoi am asezat carnea de miel, legumele taiate rondele mari si cele 2 jumatati de la capatana de usturoi.

Adaugam putin vin si ulei si lasam la cuptor cu capacul pana ce incepe sa se rumeneasca, apoi indepartam capacul si mai lasam pana ce capata culoare aramie.

Cat sta friptura la cuptor pregatim dragaveiul.
Spalam frunzele bine, apoi le punem intr-o cratita cu apa colcotita si putina sare si le lasam sa se fiarba putin pana se inmoaie si-si schimba culoarea.
Separat calim ceapa cu morcovul si usturoiul in putin ulei si adaugam o lingura de pasta de tomate.Mai adaugam zeama din cratita unde fierbe dragaveiul si apoi adaugam si dragaveiul si mai lasam un pic pe foc sa se lege.

Acest dragavei se va servi langa friptura de miel.

 

O mancare recomandata in special de sarbatorile de Paste insa daca aveti pofta de carne de miel o puteti prepara oricand,este delicioasa!


Articol recomandat de epurasha2bb.blog.gustos.ro