Milan Cookies
Sursa Milan cookies
![ginuca27](/images/avatars/nopicture.jpg)
articol scris de ginuca27 blog ginuca27.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Habar n-am
de ce se numesc asa, nu m-am documentat, mi-au atras atentia si m-am gandit sa le fac...si nu-mi pare rau !
Ingrediente:- 200 g unt
- 320 g zahar
- 6 albusuri
- 210 g faina
- 1 praf de sare
- 2 fiole esenta vanilie
- 2 fiole esenta lamaie
- coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura:
- 100 ml frisca lichida
- 250 ciocolata neagra
Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma si esentele, iar in final faina. Intr-o tava, captusita cu hartie de copt, spritam fursecurile cu distanta intre ele pentru ca se latesc la copt. Le coacem pana incep sa se rumeneasca usor marginile, apoi se scot cu o spatula imediat, caci daca se racesc in tava se desprind mai greu, se pot rupe. Se pun la racit pe un gratar de bucatarie.
![](https://3.bp.blogspot.com/_SqVGitAW6jI/SwmCoSYGsvI/AAAAAAAAFo0/mV4zQ_sh7hc/s200/3.jpg)
Intre timp se marunteste ciocolata (eu am folosit ciocolata neagra de menaj) si se pune intr-o craticioara, se adauga coaja rasa de lamaie si se torna frisca fierbinte. Amestecam pana se topeste ciocolata, eventual mai punem pe foc daca este nevoie.
![Photobucket](http://i44.photobucket.com/albums/f40/bbzili/th7.gif)
Ingrediente:- 200 g unt
- 320 g zahar
- 6 albusuri
- 210 g faina
- 1 praf de sare
- 2 fiole esenta vanilie
- 2 fiole esenta lamaie
- coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura:
- 100 ml frisca lichida
- 250 ciocolata neagra
Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma si esentele, iar in final faina. Intr-o tava, captusita cu hartie de copt, spritam fursecurile cu distanta intre ele pentru ca se latesc la copt. Le coacem pana incep sa se rumeneasca usor marginile, apoi se scot cu o spatula imediat, caci daca se racesc in tava se desprind mai greu, se pot rupe. Se pun la racit pe un gratar de bucatarie.
![](https://3.bp.blogspot.com/_SqVGitAW6jI/SwmCnv_RPMI/AAAAAAAAFok/xlK-bP-xBbQ/s200/1.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/_SqVGitAW6jI/SwmCoA07d1I/AAAAAAAAFos/xxlsiWJC-9A/s200/2.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/_SqVGitAW6jI/SwmCoSYGsvI/AAAAAAAAFo0/mV4zQ_sh7hc/s200/3.jpg)
Intre timp se marunteste ciocolata (eu am folosit ciocolata neagra de menaj) si se pune intr-o craticioara, se adauga coaja rasa de lamaie si se torna frisca fierbinte. Amestecam pana se topeste ciocolata, eventual mai punem pe foc daca este nevoie.