contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mille Feuille Cu Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Am prins o dragoste nemaipomenita de acest aluat deosebit de "versatil" in momentul cand mi-am dat seama ca din el se poate face orice, ca merge combinat cu orice, de la creme de orice fel la frisca si fructe. Merge la deserturi dar si la aperitive si iti stimuleaza imaginatia.
  Asa ca in ultimul timp am in congelator acest aluat aproape in permanenta. Bineinteles ca nu il fac in casa pentru ca timpul nu imi permite. Apropo de versatilitatea lui m-am gandit ca nu ar fi rau cu un sos caramel. Pana la urma n-a fost decat sos. Am impartit caramelul si o parte l-am amestecat cu frisca iar rezultatul a foat o nebunie de crema. Probabil ca au facut-o si  altii ca doar nu am inventat eu roata acum, dar sunt mandra de rezultat, in special cand mi se da tarcoale in bucatarie. Iacata ce am folosit si ce a iesit:
Ingrediente:
-1/2 pachet foetaj,
-150 g zahar,
-2 linguri apa plus 100 ml,
-75 g unt,
-3 linguri esenta rom,
-100 ml frisca lichida,
-o lingura cacao,
Preparare:
   Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica intre doua tavi teflonate unse si presate cu un vas termorezistent. Spre finalul coacerii se unge cu ou batut si se presara cu zahar tos, ca sa capete aspect  auriu. In timp ce coaceti aluatul se caramelizeaza cele 150 g zahar cu 2 linguri de apa(pentru a nu se crea din start puncte de ardere). Cand a capatat un aspect auriu se stinge  cu 100 ml apa si se lasa la foc sa se dizolve. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
  Se bate frisca, fara zahar si cand caramelul este foarte rece(dat eventual la frigider)se incorporeaza in frisca, apoi se adauga si lingura de cacao. Aceasta mi se pare o crema foarte buna(am avut si acceptul familiei) pe care o s-o folosesc ori de cate ori imi voi aduce aminte de ea. Daca vreti sa folositi sosul caramel ca atare la decorarea  prajiturii nu uitati sa opriti cateva linguri.
 Restul e joaca si imaginatie. Montati cum vreti si folositi crema cum va vine la indemana.
            Spor la treaba si pofta buna!

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com