contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mille Feuille Cu Crema De Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  Ce imi place la aceasta prajitura, destul de usor de facut (exceptand foietajul, desigur) este combinatia, inedita as zice dintre aceste foi si cremele fine cu care sunt garnisite. Sa nu mai punem la socoteala faptul ca prezenta unui fruct proaspat in aceasta combinatie desavarseste prajitura.
Ingrediente:
Pentru foi:
-o jumatate pachet foietaj,
-un ou,
-2-3 linguri zahar tos,
Crema:
-5 linguri zahar,
-3 linguri faina,
-350 ml lapte (plus 150 ml pentru frisca),
-50g unt,
-coaja rasa de la o lamaie,
-zeama de la jumatate de lamaie,
-un plic frisca,
-300 g fructe proaspete (eu am folosit visine)
Preparare:
 Ideea de baza si "chichita" la acest mille feuille este coptul. Asa ca, dupa ce s-a dezghetat aluatul trebuie sa va asigurati ca aveti doua vase de copt care sa intre unul in altul, pentru ca aluatul sa se coaca "tasat".
Eu am copt foaia intre doua tavi teflonate pe care le-am uns putin iar pe cea de deasupra am asezat un vas termorezistent ca sa aiba greutate. Se poate folosi si hirtia de copt.
 Nu uitati sa intepati aluatul din loc in loc, pentru a-l ajuta sa nu se ridice. Se verifica foaia din cand in cand iar cand este aproape gata se scoate si se spoieste cu oul batut, se da 5 min. la cuptor sa se coaguleze apoi se presara cu zahar tos si se mai lasa cateva min. sa se topeasca si sa capete un aspect frumos.Eu am preferat sa tai din start aluatul in forme pentru ca fiind crocanta foaia este destul de greu de taiat dupa ce se coace.
In timp ce se coace foaia putem prepara iute frisca (ca in instructiuni.) si crema de lamaie.
 Pentru crema amestecam bine zaharul cu faina, diluam cu laptele rece si punem la fiert pe baie de abur. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga untul, coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit am adaugat in crema 3 linguri frisca ca sa fie si mai fina. Mai departe e joaca. Am pus cu un sprit pe fiecare bucatica de aluat crema-fructe-frisca-foaie-frisca-fructe. Recunosc, foaia trebuia sa fie si mai tasata insa gustul este divin.
 Cum v-am spus mille feuille este o prajitura pe care merita sa o incercati. O sa fiti cuceriti de gustul ei si o sa o treceti la favorite cu siguranta...

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com