contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mincare De Ardei Copti (letscho)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

mincare de ardei

INGREDIENTE:
- 1kg ardei de preferinta rosii si grasi

- 500g rosii/tomate
- 150g ceapa
- 70g untura/ulei (de pref.masline)
- 1ls zahar
- sare+piper
- (usuroi)
- 1 legatura de patrunjel verde
MOD PREPARARE:
Ardeii se spala, zvinta si se coc.
Coacerea se face la foc iute, ori pe plita/grill sau cuptor.
Ardeii copti se acopera cu folie de aluminu/nailon…….cu ceva care sa se poata produce procesul de condensare.Astfel ardeii in ca. 10-20 de minute se pot curata de pieliza mult mai usor.Zeama lasata de ardei Nu se arunca ci se adaoga la mincarica.
Ardeii copti se taie in fisii de marime potrivita.
Rosiile la fel se spala si se cresteaza pielita lor in cruce de jur imprejur.Astfel crestate se aseaza in apa care clocoteste si se trage deoparte.Se lasa citeva minute sa se blanseze, pina se observa ca pielita se desprinde .
Rosiile se curata si se taie cit mai marunt.
Ceapa se curata , se taie marunt si se prajeste in grasime/uleiul bine incns.Cind ceapa a devenit usior sticloasa se adaoga 1ls zahar si se amesteca mereu pina cind observam ca ceapa se caramelizeaza usor.Se adaoga rosiile si daca nu sit prea suculente, ceva apa, sau chiar supa de legume (ca. 100ml).Se lasa totul sa “bolboroseasca” usor pina cind a sazut bine si se adaoga ardeii.Se amesteca ine si la fel se mai lasa sa bolboroseasca toate impreune pina cind consistenta legumelor a devenit destul de densa,.se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si eventual , daca se doreste cu ceva usturoi.Inaite de servie s epresara cu patunjel verde tocat.

Va urez spor la preparat si savoare deplina!

 



Articol recomandat de leckereien.blogspot.com