contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Amandine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Ei bine dragii mei, iata-ne si cu prima postare/reteta din anul de gratie 2014: Mini Amandine. Frumusele, asa-i? Categoric da, as zice eu! La fel de frumusele, aromate si perfecte precum va fi anul 2014 pentru mine, pentru tine draga cititorule, pentru noi toti. Mi-am propus sa am parte de un an mega, de transformari superbe si de evenimente fericite. Va fi un an 2014 pe care deja simt ca mi l-am facut prieten. Am vise mari si care se vor infaptui anul acesta. Asa ca fugiti carcotasilor d’ici,  faceti-va semnul crucii cu limba in cerul gurii, tineti degetele incrucisate si inchideti repejor blogul asta. Iesiti din Tara bucatelor, caci nimeni nu are nevoie de voi aici. Aici e rost doar de oameni pozitivi, energici si care stiu ce vor si ce isi doresc de la viata. Ha, ha! Sa avem cu totii un an mega! Hai cu mini amandine, caci e rost de dezmat putintel.

Mini Amandine

Ingrediente pentru reteta de Mini Amandine

pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 30 gr cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • o esenta de rom

pentru crema:

  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 galbenus de ou
  • o fiola de esenta de rom

pentru insiropat:

  • 300-350 ml sirop de zahar ars

pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr unt

Mini Amandine

Mod de preparare pentru reteta de Mini Amandine

Incepeti prin a incalzi cuptorul la 180 grade si a va pregati tava in care veti coace blatul. Folositi o tava de 25*35, dreptunghiulara, pe care o tapetati bine cu unt sau puneti o foaie de copt. Eu am ales a doua varianta pentru ca mi se pare mult mai curat, mai simplu si mai safe, tehnologic vorbind, atat in timpul coacerii cat si dupa. Deci sfatul meu: puneti o foaie de copt.

Intr-un bol bateti spuma albusurile, fix cat sa stea si sa nu cada cand intoarceti bolul deasupra capului. Nu e mit. E pe bune si e pe verificatelea! :) Deci cand stau albusurile alea teapan, adaugati zaharul pudra si mixati pana se topeste. Incorporati usor galbenusurile batute cu ulei si esenta de rom. Turnati in ploaie faina amestecata, in prealabil, cu cacaua si praful de copt. Toata compozitia o turnati in tava, apoi nivelati usor cu o spatula de silicon. Coaceti la foc mediu, maxim 20 minute. Faceti testul cu scobitoarea, apoi lasati blatul la racit.

In timp ce se coace blatul, puteti prepara siropul de zahar ars, iar reteta o gasiti aici, asa ca nu mai explic acum ce si cum. E simplu, doar sa aveti mare grija, atat!

Pentru crema, mixati puternic untul cu zaharul pudra pana ce acesta se topeste si nu mai crantaneste printre dintisori, pana ce nu se mai simte, intreaga compozitie devenind fina si spumoasa. Adaugati un galbenus de ou si mixati puternic dupa. Aromatizati cu esenta de rom si voila! Dati la rece inainte de umplerea blatului, 25 de minute, nu mai mult.

Taiati blatul pe jumatate si insiropati-l cu siropul de zahar ars. Lasati-l 15 minute. Umpleti blatul cu crema rece (din care opriti vreo 3-4 linguri pentru moatele de deasupra delicatelor mini amandine), dar inca usor de intins si nivelat, suprapuneti cele doua bucati de blat, presati usor si dati la rece macar 3 ore, preferabil peste noapte.

Pentru glazura de deasupra acestor mini amandine topiti usor, pe baie de aburi, ciocolata rupta bucati impreuna cu cateva linguri de lapte si untul rece. Omogenizati totul si racoriti atat cat sa fie glazura inca fluida cand o veti turna peste mini amandine. Taiati prajitura inainte de a turna glazura. Lasati apoi la racit. Din crema oprita puneti niste moate mici deasupra sau nu, sau da, sau cum vreti voi!.

Delicioase mini amandine!

Mini Amandine

Acest articol Mini Amandine apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.