contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Clatite Cu Miere Si Gem De Piersici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiu, toata lumea face clatite mari, ca sa zic asa, normale... dar cum eu nu sint "toata lumea", le-am facut anormale, adica mini, intr-o tigaie cam la jumatate ca marime a tigailor normale... Ati priceput ?! Nuuu ?! Nici eu...
Reteta o am dintr-o carte de bucate foarte, foarte veche.
Ingrediente:
  • 100 g faina de griu
  • 300 ml lapte (sau jumatate lapte + jumatate sifon/apa minerala)
  • 1-2 oua (eu am pus 2)
  • o lingura rom (15 ml)
  • o lingura ulei (15 ml)
  • un praf de sare
  • coaja de lamiie (facultativ)
Intr-un vas punem galbenusurile, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamiie (facultativ) si zbatem bine pina se amesteca ingredientele. Adaugam apoi faina cernuta si amestecam din nou pina dispar cocoloasele, daca s-au format. Eu am cernut faina deasupra peste compozitie si nu s-a facut cocoloase. Subtiem cu un pic de lapte, turnat cite un pic nu tot deodata, apoi amestecam pina se omogenizeaza compozitia. Facem asa, pina terminam tot laptele. Separat zbatem albusurile spuma, stiti voi cum, ca atunci cind intoarceti vasul albusul sa nu cada, apoi adaugam albusurile peste compozitia cu galbenusuri si amestecam cu polonicul de citeva ori pina vom obtine o compozitie mai groasa dar spumoasa. Romul mentine compozitia spumoasa pina la sfirsit iar clatitele vor fi foarte fragede, chiar si a doua zi... 
In cazul cind nu se pune albusul batut spuma ci numai galbenusul sau ouale intregi, compozitia se va dilua doar cu 250 ml lapte sau sifon. 
In compozitie se pot pune 2-3 galbenusuri (fara albusuri), dar daca galbenusurile nu vor fi zbatute spuma, clatitele se vor intari. 
Zahar nu punem in compozitie, deoarece se caramelizeaza repede si clatitele se vor lipi. 
Preparam clatitele, fiecare stie cum se fac, nu ?!, apoi le umplem cu ce vrea inimioara noastra..., eu am vrut cu gem se piersici, iar domnisoara din dotare cu miere... 
Va doresc, pofta buna !
Ce ziceti, de-un strop de "ciucalata", deasupra ?!