contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Pateuri Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiar daca se anunta un weekend fierbinte poate va faceti curaj sa aprindeti cuptorul pentru a pregati niste pateuri delicioase cu branza.

Reteta este simpla si nu este nevoie sa va chinuiti sa lucrati foietajul acela clasic. Este un aperitiv ideal atunci cand nu aveti chef sa munciti prea mult.


Pentru aluat aveti nevoie de: 300 gr unt la temperatura camerei, 300 gr faina, 300 gr branza de vaci, 1/4 lingurita sare.
Pentru umplutura: 150 gr branza Danish alba amestecata cu 100 gr Ricotta
Pentru decor: 2 linguri mac, 1 galbenus de ou, 5 linguri de smantana dulce

Pentru aluat mixam untul cu branza de vaci si sarea. Adaugam faina si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat destul de moale. 
Lasam aluat la frigider pana a doua zi.
Pe blatul de lucru infainat, intindem aluatul. Va sfatuiesc sa impartiti aluatul in jumatate, iar partea pe care nu o lucrati sa o pastrati in frigider. Taiem aluatul (cercuri sau patrate), adaugam 1 lingurita de compozitie si sigilam bine.


Ungem pateurile cu galbenusul de ou amestecat cu smantana si presaram macul. 
Coacem pateurile la 170 grade Celsius timp de 20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!