contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini-pizza Cu Foietaj

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


O idee de ca mic dejun sau amtreu, asemabnatoare cu Foietaj cu rosii, cremvursti, cascaval sau Vol-au-Vent cu crema de branza. O putem asemana cu o pizza, doar ca folosim aluat de foietaj. Nu are niste ingrediente anume, ci ce gasim prin frigider.

 

Ingrediente
* 400 g aluat fraged      * prosciutto
* 1 dovlecel       * 1 rosie
* 50 g de masline negre si verzi
* 50 g cascaval ras (parmesan )
* pasta de rosii       * 1 lingurirta muştar
* 1 ou      * busuioc       * rozmarin
* ulei de masline     * sare       * piper
* oţet balsamic (optional)

 


Mod de preparare:
Se intainde aluatul si se imparte in 2 dreptungiuri, avand grija sa taiem si fasii late de 1 cm, cu care inconjuram marginile dreptungiurilor. La cuptor se vor inalta si va fii ca o bordura pentru ingredientele din centru. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se ung in centru cu muştar sau pasta de rosii (dupa gust), se presara cascaval ras. Se adauga fasii de dovlecel taiat cu razalitorul de cartofii.


Deasupra se aseaza bucati de prosciutto, masline fara samburi tocate mare si felioare de rosie fara suc si samburi. Se condimenteaza, se presara cascaval ras, cimbru si rozmarin, uscat sau proaspat, de care aveti. Se stropesc cu ulei de masline, oţet balsamic (optional), iar pe margini se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Pofta Buna!

 

 

 


Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com