contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini Quiches Cu Crema De Branza Si Prosciutto

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


O reteta... "la cald", cum se spune. Desi afara e frig si ploua, deci vreme de leneveala, m-am mobilizat totusi si am facut aceste mini-quiches. Aveam pofta de... altceva .. pentru cina din seara asta. Aluat de foietaj am mai tot timpul in congelator. Ne plac foietajele si te salveaza mereu ca sa improvizezi ceva. Umplutura... cu ce aveam prin frigider. Nimic sofisticat, dar succesul e garantat. Sper sa va tentez si pe voi cu ele. Pot fi preparate in avans si pastrate în frigider pentru a fi incalzite, atunci cand le serviti.

 

Ingrediente:
* 1 aluat de foietaj - 400 g
* 1 pachet de crema de branza
* 2 ouă      * 3-4 linguri smantana
* 1/2 praz       * 1/2 ardei rosu
* 1 rosie      * prosciutto crud
* sare      * piper      * ulei de masline

 


Mod de preparare:
De la praz, partea din centru, nici cea alba nici cea foarte verde, se taie in rondele. Se distiue in putin ulei de masline. Apoi se adauga ardeiul si rosia taiate in feliute mici. Branza se mixeaza cu cele 2 oua. Se adauga si legumele distuite. Se sareaza si se pipereaza. Prosciuto se taie in feli sau se rupe cu mana. Se adauga peste compozitie, dar se pastreza cateva felii care se adauga la sfarsit.
Se intinde aluatul de placinta. Se taie patrate sau cercuri cu un diametru care sa imbrace forma de briose. Mi-au iesit 12 mini-quiche. Se topesc in gura, iar alaturi de un pahar de bere, nici nu observi cand se goleste platoul.