contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minitarte Cu Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca vreti sa pregatiti un desert mai putin pretentios,dar foarte gustos,incercati aceasta reteta.




Aluat:
300 g biscuiti digestivi
100 g unt
Crema caramel :
400 g zahar
125 ml frisca lichida
125 ml apa
50 g unt
50 g cereale
Decor:
ciocolata alba rasa
Mod de preparare:
Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit.Tapetati formele de tarta cu folie alimentara(eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt.Puneti formele la frigider pentru o ora.


Pentru crema caramel,puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati vasul la foc potrivit pana cand amestecul devine auriu-roscat.Luati vasul de pe foc si adaugati frisca lichida si untul,cu atentie,pentru ca sar stropi fierbinti.Amestecati bine ingredientele .Cand s-a racit usor puneti cerealele.
Cu aceasta compozitie umpleti minitartele cand sunt inca in forme si tineti-le in frigider pana in momentul servirii.
Un dulce de 5* !