contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Moqueca Baiana - Tocanita Braziliana De Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Moqueca baiana este o tocana de peste specifica nordului Braziliei. Reteta am preparat-o dupa indicatiile colegei mele de la cursul de germana, o brazilianca get-beget. Spicuiesc din explicatiile ei:
  • este o tocanita care se face fara apa,
  • se pun rosii doar pentru a colora sosul,
  • se foloseste ulei de palmier (dendê) dar cum nu e de gasit la noi am primit permisiunea de a-l inlocui cu ulei de masline,
  • laptele de cocos (chiar cel neindulcit) de aici este mult mai dulce decat cel din Brazilia, de aceea mancarea se sareaza un pic mai tare.


Moqueca baiana - Tocanita braziliana de peste
Ingrediente pentru 4 portii:
  • 400g file de peste cu carne alba
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 ardei (rosu, galben si verde)
  • 6-7 rosii cherry sau o rosie potrivita ca marime
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper

Fileurile de peste se taie bucati mai mari, ardeii se curata de cotoare si se taie betigase lungi, ceapa si usturoiul in rondele subtiri, iar rosiile se taie jumatati.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si se calesc ardeii, ceapa, usturoiul si rosiile. Dupa aproximativ 5 minute, dupa ce ardeii s-au inmuiat un pic, se da focul la minim si se adauga bucatile de peste, laptele de cocos, putin piper si o lingurita de sare. Se pune capacul si se fierbe 10 minute fara a mai amesteca. La sfarsit se potriveste de sare si piper, iar la servire se mai toarna cateva picaturi de ulei de masline.
Moqueca se serveste fierbinte alaturi de orez fiert in apa cu sare.
Pofta sa aveti!



PS: promit sa mai cer si alte retete de la colegele mele :)