contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mos Craciun Exista!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Fac o pauza de la postarile despre cai, ca o sa creada lumea ca noi nu mai mancam. Ba mancam, chiar de regim, de post, vegan, pe bune, iaca.

Slide1

Va avertizez din start ca din cvasimotive pozele sunt mai varza ca niciodata, dar la unele am martori ca nu eu eram de vina.

Asa, reteta de mai sus e urmatoarea. Mos craciun somer (nici macar) vrea sa dea daruri mici de tot unui grup deloc compact de prieteni si cunostinte. Si ce ii bese mintea lui Mos Craciun, ia sa iau io pastrama de la bulgaroaica, de vitel de data asta. Am procedat in consecinta.

Slide2

Ca sa nu fie vreo surpriza, ca in ziua de azi surprizele fac astrele sa se cace pe ele de ras, am degustat. Dar nu mi-am dat eu mie mai mult deact am pus in pachetele, deci 150 de grame si atata. Trase in ulcica Tefal cu nitel vin alb.

Slide3

Pe care le-am degustat la gura sobei cu o felie de pita si ciusca, sa vad daca sunt bune bucatele astea de post si de scos din sacul mosului. Au fost.

Slide4

In grup organizat sau ne, va arat ce s-a mai mancat, toate de regim si de post, da. La cai, dupa ce Mosul a dat daruri copiiilor si s-a scos si apa plata la inaintare, am degustat un gratar surpriza. Surpriza de surpriza, nu mai mancasem gratar de un secol.

Slide6

Slide5

Si acum imi e pofta de bucatile alea de carne de regim si de cartofi si cred ca imi calc pe inima si imi prajesc si eu cartofi, daca tot fac chiftele azi. Bun rau gratarul. Leguma principala a fost porcul si platingul facut cum se cade. Mi-am adus aminte de zilele alea misto in care coborau din vila la Corbeanca atunci cand prajeam noi macroul ala congelat si ieftin. Si ne mancau oamenii rai macroul, desi ei aveau bunatati.

Nimic nu se compara cu o masa facuta, chiar la botul calului.

Dupa care a urmat un soi de chiolhan. Vag, ca unii au venit cu masina in salajean, am fost, da, la La Barca.

Noi am tot fost acolo, nu sunt surprize in meniu, nu sunt surprize neplacute la bani, la ei e totul super, mai putin faptul ca nu se afla in centrul vechi si nu e berea cat salamul de soia cu pile pe vremuri. Si de data asta s-a consumat cam totul la comun, dar am uitat sa fac poze la pizza.

Deci pozele sunt naspa de naspa, deoarece Jidvei face vinars bun.

Slide9

Slide7

Slide8

Paste, platouri, ciorbita, ce am gustat eu (cam din toate), bun, cu exceptia carnatilor care sunt din aia de la Metro cred, cel putin asa au gust. Ciorba nu am gustat-o, pastele bunute, iar castraverzii murati, de vis.

De data asta am avut super noroc de chelnerite misto de tot. Nu stiu daca e important care am fost, dar vreo 12 sa tot fi fost, plus, minus. Si, ei, da, a venit Mos Craciun si aici. Mosul de salajean a impartit nitica pastrama tuturor, alti mosi au adus deserturi delicioase, un mos a trimis ciocolata si cafea tocmai din tara ciobanescului de Berna si ultimul mos ramas ep baricade m-a dus cu taxiul acasa.

Asa ca Mos Craciun exista si sa stiti ca am o dovada irefutabila, ca doar eu i-am deschis poarta, l-am pozat!

Slide10

Mult mai putin bogati material, dar mult mai bogati spiritual mi s-au parut toate lucrurile de anul asta. Greu, dar bun.

rororo Mos Craciun :)