contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Limeta Fara Zahar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Cand am vazut fotogafia unui mousse de limeta in cartea lui Gordon, Gateste sanatos, mi-a pus tenisii mei roz si m-am dus rapid pana la chioscul din colt si-am luat doua bucati de limeta. Apoi mi-am pregatit o cana de ness cu gheata multa si m-am apucat de treaba. Deci, dragii mei, astazi savuram impreuna un Mousse de limeta fara zahar. Nu va speriati, caci nu e fara zahar adica acru ca mama vitrega, nuuu, e fara zahar adica doar cu indulcitor de stevie, pe care mi l-au pus la dispozitie prietenii de la Green Sugar. Veti mai vedea in lunile ce urmeaza cateva retete tare bune si faine preparate cu indulcitorul Green Sugar. Asadar… luati un pix si notati aceasta reteta irezistibila. Iar pentru cei care nu aveti vreo problema de sanatate sau ” de silueta” sunteti liberi sa folositi ce fel de zahar  sau inlocuitor va doriti.

Mousse de limeta fara zahar

Ingrediente pentru reteta de Mousse de limeta fara zahar

  • 100 gr indulcitor de stevie
  • 2 albusuri 
  • 150 ml smantana slaba
  • 1 plic de gelatina
  • zeama de la 2 limete
  • coaja rasa de la 1/2 de limeta

Mousse de limeta fara zahar

Mod de preparare pentru reteta de Mousse de limeta fara zahar

Puneti gelatina la hidratat in circa 50 ml de apa rece. Intre timp stoarceti zeama de limeta intr-o carafa gradata si adaugati apa pana la 100 ml. Turnati intr-o cratita si adaugati jumatate din cantitatea de indulcitorul de stevie. Acesta se comporta bine la gatit si la fiert, astfel incat nu veti da rateuri. Amestecati pe foc pana se topeste si imediat ce da in clocot luati  de pe foc. Incorporati  gelatina hidratata si amestecati continuu pana se dizolva complet. Lasati pana  se raceste, dar nu dati la frigider.

Bateti albusurile spuma tare si incorporati treptat indulcitorul de stevie. In alt bol bateti usor smantana si incorporati-o in amestecul de limeta. Incorporati apoi si spuma de albusuri si puneti in paharele de servit.

Dati la rece pentru cateva ore.

Presarati deasupra putina coaja de limeta razuita usor, chiar inainte de servire.

Mousse de limeta fara zahar

Mousse de limeta fara zahar Mousse de limeta fara zahar

 

Acest articol Mousse de limeta fara zahar apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.