contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Somon Cu Icre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


M-am tot gandit la un aperitiv festiv...imi venea mereu in minte somonul afumat, astfel incat m-am pus pe cautat o reteta dificila, complicata si extravaganta. In cautarile mele insa, am ajuns pe siteul Good Food U.K. la sugestia prietenului meu, Dragos V.N., caruia ii multumesc mult de tot si am dat peste o reteta simpla, dar cu o prezentare extraordinara. Mi-am zis ca asta e si am pus-o in practica.
Desigur, reteta e schimbata si in plus, am ascultat sfatul unei culinarese de pe un site ce-l frecventam in trecut, cum ca mousseul de somon e delicios cu nuca prajita. Si l-am pus in practica. Iti multumesc, Pupi, chiar e fantastic cu nuca, n-as fi crezut sa aiba o asemenea aroma.
Acesta este aperitivul cu care particip la concursul organizat de Laura Laurentiu si Shop.bilancia.roKitchenAid de Martisor”, el face parte din meniul alb-rosu pe care l-am pregatit pentru a celebra Luna Femeilor.
0
Ingrediente:
150g somon afumat,
100g unt 65% grasime,
1 lingura zeama de lamaie,
50g samburi de nuca decojita,
o lingurita de smantana,
6 felii de paine,
icre germane roz,
sare,
piper alb.

Mod de preparare:
Samburii de nuca se pun intr-o tigaie fara grasime si se tin pe foc mic pana se desprinde coaja de pe ei.

E important ca toti samburii sa fie albi,decojiti ca sa nu compromita culoarea roz a mousseului.
Somonul se taie fasii si se pune in blender impreuna cu samburii de nuca, untul, zeama de lamaie.

Va iesi o crema spumoasa si gustoasa si cu un parfum aparte datorita samburilor de nuca.
Se asezoneaza cu sare, daca mai e necesar, si cu piper, dupa gust.
Se decojesc feliile de paine si se decupeaza cercuri de forma interiorului canii.

In cana, la baza, se pune mousse de somon, apoi o feliuta de paine, mousse,

paine, mousse, paine si la final mousse. Cu ajutorul posului, facem un mot frumos peste care presaram icre germane roz.

Servim cu o jumatate de felie de lamaie.

Am mai facut o tartina in forma de inima, am uns-o cu unt si am presarat icre.

A fost delicios!!!