contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici (2)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
* 500 g faina 0
* 20 g drojdie proaspata
* 250 ml lapte
* o lingurita sare
* o lingurita zahar
* un ou
* 80 g unt
* un galbenus + 2 lingurite lapte (pentru uns)

Drojdia o punem intr-un castronel impreuna cu zaharul, doua lingurite de lapte caldut si frecam bine cu o lingurita, pina se inmoaie bine. Faina o cernem, apoi adaugam drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin,


laptele caldut si incepem sa framintam. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul.  


Rasturnam aluatul pe masa de lucru, il taiem in 8 bucati de cca 110 g una

facem un cordon cit mai lung (alungim aluatul din mijlocul cordonului spre capete)

incepem sa rasucim aluatul ca la o codita impletita (doar ca avem doua snurulete), apoi capetele le lipim unul de altul cu o usoara apasare si dam forma de numarul 8, mucenicului nostru.


Asezam mucenicii in tava de aragaz pe hirtie de copt si lasam din nou la dospit timp de 30 de minute, timp in care incalzim cuptorul la 190 de grade. Aveti grija sa aiba destula distanta intre ei, pentru ca mai cresc in cele 30 de minute, apoi in cuptor...


ungem mucenicii cu galbenusul de ou amestecat cu lapte


si dam tava la cuptor pentru circa 20 de minute.
Mucenicii scosi din cuptor, ii ungem cu miere de albina,

si presaram deasupra nuca macinata  si-i servim, bineinteles cind sint reci.
Daca doriti sa-i faceti mai dulci, ori faceti un sirop si-i treceti repede prin el, vor iesi cum erau covrigii polonezi, daca nu puteti adauga in aluat 2-3 lingurite de zahar in plus.
Sint pufosi si deliciosi.
O poza privita "drept in ochi" ca sa vedeti cum arata in interior.
Reteta este de piine impletita elvetiana si am gasit-o pe blogul lui Roby






Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com