contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici Moldovenesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente
Pentru coca:
500g faina
1 plic drojdie
250ml amestec lapte+apa in proportie egala, caldut (mie mi-au intrat fix 200ml)
150g zahar
1ou
80g unt
1 lingurita rasa sare

Pentru insiropat:
300ml apa
150g zahar
1plic zahar vanilat
1 esenta rom
coaja lamaie
(am respectat cantitatile dar mai tarziu mi-am dat seama ca mergea mai mult sirop)

Pentru uns:
50ml lapte
1 galbenus
miere
nuca


Preparare:
Am amestecat faina cu drojdia, zaharul, sarea si mai apoi untul. Am pus si oul si am framantat vreo 20 min adaugand apa cu lapte putin cate putin, pana a rezultat o coca elastica si care nu se mai lipea de maini. Am pus vasul pe calorifer la dospit, cu un servet deasupra, timp de o ora. 
Dupa o ora am impartit aluatul in 20 de bucati egale si fiecare bucata in parte am rulat-o, formand cate un 8. 
Am asezat mucenicii intr-o tava cu hartie de copt (cam inghesuiti caci au crescut mult drept pentru care nu prea aveau nici o forma la final dar mi-a fost lene sa-i pun in 2 tavi) si i-am mai lasat la dospit inca o ora. 
I-am uns cu laptele amestecat cu galbenusul si i-am bagat 20 min la cuptor, la flacara medie spre mica. Iti dai seama cand sunt gata dupa miros si crusta aurie :)
In acest timp se prepara siropul din toate ingredientele amestecate si puse pe foc, la fiert. Cand s-a ingrosat un pic se stinge focul si se adauga coaja de lamaie. Se pune la racit.
Dupa ce s-au facut mucenicii, se scot din cuptor si cat sunt calzi se toarna sirpul peste ei, se ung cu miere si se presara multa nuca macinata.
Au fost foarte gustosi, foarte pufosi, mergeau un pic mai insiropati si un pic mai aspectuosi :) 
Multumesc Gourmandine pentru reteta! Delicioasa!



Articol recomandat de raftulbunicii.blogspot.com