contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici Pufosi Cu Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

(16 mucenici)

500g faina pt. paine
25g drojdie proaspata (sau 6~7g drojdie uscata)
150ml apa calduta
200ml lapte
100g miere
1 lingurita sare
20g unt
2 galbenusuri
coaja rasa de la 1 lamaie

1 ceasca miere
1 farfurie nuca macinata

Faina se cerne intr-un castron incapator. Se adauga coaja rasa de lamaie.
Drojdia se dizolva in apa.
Laptele se incalzeste; se ia de pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana ce acesta se dizolva complet. Se adauga sarea si untul si se amesteca.
Galbenusurile se bat putin; peste ele se toarna treptat amestecul de lapte. Se omogenizeaza. Se amesteca cu drojdia dizolvata.
Totul se toarna, treptat, peste faina. Se amesteca pana se aduna intr-un aluat, apoi se framanta. Se lasa la crescut 30~40 min.
Se framanta apoi usor, se modeleaza mucenicii,

 

se acopera cu o folie (ca sa nu se usuce) si se lasa din nou la crescut pentru aproximativ 1 ora.
Se coc pentru 30~40 min. in cuptorul preincalzit la 180~190°C (depinde de cuptor).
Avand miere in compozitie se rumenesc repede deasupra. Dupa vreo 20 de minute se verifica si daca sunt rumeniti dar nu sunt inca facuti se acopera cu o folie de aluminiu.
Cand sunt gata se scot pe un gratar, se acopera cu un prosopel subtire si se lasa sa se raceasca. Apoi se ung cu miere si se dau prin nuca...