contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Bounty By Laura S.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta reteta am preparat-o dupa o chibzuinta de o saptamina.
Inspirata am fost de o poza, care mi-a facut multa pofta si idei de a prepara si eu
Si asa "voila" si munata reteta!
Sper sa placa tot atit de mult si altora, precum noua?!
INGREDIENTE INIMOARA COCOS:
- 150g fulgi cocos
- 100ml frisca lichida
- 100g zahar pudra
- 1 pac. zahar vaniliat
- 20g unt de cocos
MOD PREPARARE:
Frisca se pune intr-un recipient pe foc mic , impreuna cu untul de cocos , zaharul si zaharul vaniliat.
Se amesteca mereu pina ce untul si nzaharul s-au topit.
Totul se pune la rece.
Cind totul este racit bine de tot, se mixeaza bine pina smintina devine frisca omogena.Se adaoga fulgii de cocos si se lasa deoparte 10 min.
Dupa aceea se formeaza 24 de bilute.
INGREDIENTE ALUAT:
- 5 oua de marime M
- 150g zahar pudra
- 120g ulei
- 150ml jaurt
- 250g faina
- 50g cacao pentru prajituri
- 1 pac. praf copt
- 75g ciocolata rasa
- citva stropi de esenta de rom
MOD PREPARARE:
Ouale se pun intr-un reciopient si se mixeaza bine cu zaharul pina totul devine precum o spuma care s-a albit putin.
In continuare se mixeaza uleiul care se pune precum la maioneza,treptat.
Mai departe se adaoga iaurtul, esenta de rom si faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cacaoa.
In final se amesteca cu o lingura ciocolata rasa si o parte din aluat se pune in 24 de forme de muffions care in prealabil s-au captusit cu hirtiute speciale.
in mijlocul aluatului se aseaza cite o biluta de cocos, care in prealabil a fost trecuta prin faona.
Cu restul aluatului se acopera biluta de cocos si totul se da la cuptor pentru
ca.20-25min. la 180°C.
Dupa coacere se scot si se lasa la racit in tavi ca. 10 min.Dupa care se scot si se acopera cu glazura de cicolata de lapte.
INGREDIENTE GLAZURA CIOCOLATA:
- 100g unt
- 200g cicolata cu lapte
MOD PREPARARE:
Untul si ciocolata se topesc impreuna.
(la Microunde sau bain-marine) se amesteca sa se omogenizeze bine, dupa care se glazureaza Muffinsurile.

ATENTIE:Glazura nu trebuie sa
depaseasca 40°C, deoarce isi pirde luciul dupa racite sau daca temp. este f. mare glazura se zaharisete.


http://feeds2.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com