contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Bounty

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Din nou mi-a atras atentia o bunatate gasita pe unul din blogurile preferate, asa ca fiind in vizita la Laura`s Leckereien am zis sa nu ratez ocazia sa-i incerc una din retete, deci ....
Ingrediente:

Pentru inima de cocos:
150 gr fulgi cocos
100 ml frisca lichida
100 gr zahar pudra
1 plic zahar vaniliat
20 gr unt
Pentru aluat:
5 oua de mari
150 gr zahar pudra
120 gr ulei
150 ml iaurt
250 gr faina
50 gr cacao neagra
rom
1 plic praf copt
75 gr fulgi de ciocolata
Pentru glazura:
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata cu lapte
La inceput preparam inima de cocos. Frisca se pune intr-un recipient pe foc mic, impreuna cu untul, zaharul si zaharul vaniliat. Se amesteca mereu pana ce untul si zaharul s-au topit.
Totul se pune la rece. Cand este racit bine de tot, se mixeaza pana smantana devine frisca omogena.
Se adauga fulgii de cocos (eu am avut fulgi de cocos mozaic) si se lasa deoparte 10 min. Dupa aceea se formeaza 24 de bilute, care se pun la rece pana pregatim aluatul.
Ouale se pun intr-un recipient si se mixeaza bine cu zaharul pana totul devine precum o spuma care s-a albit putin. In continuare se mixeaza uleiul care se pune precum la maioneza, treptat. Mai departe se adauga iaurtul si esenta de rom amestecand in continuare.
Faina in prealabil amestecata cu praful de copt si cacaoa se pune peste compozitie si se amesteca in continuare bine.
In final se amesteca cu o lingura fulgii de ciocolata si jumatate parte din aluat.
Aluatul fara fulgi de ciocolata se pune in 24 de forme de muffins care in prealabil s-au captusit cu hartiute speciale, in mijlocul aluatului se aseaza cate o biluta de cocos, care in prealabil a fost trecuta prin faina. Cu aluatul care contine fulgi de ciocolata se acopera biluta de cocos si totul se da la cuptor pentru cca.20-25min. la 180°C.Dupa coacere se scot si se lasa la racit in tavi cca. 10 min. Dupa care se scot si se acopera cu glazura de cicolata de lapte.
Untul si ciocolata se topesc impreuna la foc mic, se amesteca sa se omogenizeze bine, dupa care se glazureaza Muffinsurile.

Articol recomandat de bunatati-delicatese.blogspot.com