contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Afine Si Fulgi De Ovaz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Exista trei motive pentru care ador sa fac muffins:
1. se fac repede
2. sunt mici si delicioase
3. se pot pune la pachet pt a le savura oricand
Profitati de fructele de sezon si incorporati-le in cat mai multe retete!

Ingrediente
- 150 g (1 2/3 cups) fulgi de ovaz macinati
- 83 g (2/3 cup) faina alba
- 62 g (1/2 cup) faina neagra
- 165 g (3/4 cup) zahar brun
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 3/4 lingurita sare
- 367 g (1 1/2 cup) lapte batut
- 56 g (1/4 cup) ulei
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 2 oua
- 260 g (2 cups) afine congelate sau proaspete
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Amestecati fulgii de ovaz macinati cu cele doua tipuri de faina si urmatoarele cinci ingrediente. Faceti o fantanita in amestecul obtinut.
2. Mixati usor laptele batut cu ulei, coaja de lamaie si oua. Adaugati la compozitia uscata si amestecati pana cand ingredientele s-au contopit complet. Adaugati apoi afinele date prin putina faina si amestecati-le usor prin rasturnare.
3. Impartiti aluatul in formele de briose tapetate cu hartie de copt, presarati zahar tos deasupra si dati-le la cuptor pentru 20 de minute. Atentie ies mai multe de 12, deci vor trebui coapte in doua ture, dar nu chiar doua tavi. Scoateti briosele fierbinti si lasati-le sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
comentarii