contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Budincă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De multe ori am intrat pe blogul Bucatareselor vesele; l-am studiat bine de tot si am pregatit diverse retete care mi-au atras atentia. Una dintre ele este cea a muffinsilor umpluti cu budinca, drept pentru care ii trec si pe blogul meu; sunt deliciosi! Cu aceasta ocazie, imbratisarea virtuala (nu uitati de noua provocare) din aceasta luna merge catre Bucataresele vesele.





Ingrediente aluat:
150 g margarina/unt,
170 g zahar,
3 oua,
150 g faina,
2 lingurite praf de copt,
1 plic zahar vanilat


Ingrediente umplutura:
1/2 plic praf de budinca,
2 linguri zahar,
250 ml lapte.

Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca.
Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe rand cele trei oua, adaugam praful de copt si apoi faina. Pregatim o forma de briose (daca aveti, folositi hartiute pentru briose/muffins, daca nu ungeti forma de briose cu unt). Punem in fiecare compartiment al formei/ hartiuta pentru briose cate o lingura de compozitie, apoi o lingura cu budinca racita, apoi iar putin aluat (sa nu depasiti 3/4 din inaltimea hartiei de copt, pentru a le lasa brioselor loc de crescut).


Coacem 20-25 de minute la foc redus; facem proba scobitorii, daca e scobitoarea iese curata, scoatem briosele din cuptor si le lasam la racit. Indepartam cosuletele de hartie si le decoram dupa plac. Eu le-am picurat cu miere de albine, "colorata" cu putina cacao.